Betul ke dapat CASH REBATE SHAKLEE?

Guna Shaklee boleh dapat cash rebate

Jarang tempat jualan yang memberi cash rebate lebih dari 20% kan! Tapi sebagai pengguna, sudah tentunya kita suka jika dapat cash rebate atau potongan harga. kan!

Ingat lagi ketika awal-awal saya terjebak dalam bisnes , bukannya sebab nak duit. Tapi sebab nak barang percuma. Ketika tu, saya nak beli cloth diapers untuk anak saya. Tapi saya tak ada duit. Akhirnya saya berniaga cloth diapers tu. Saya dapat harga , dan saya tinggikan sikit harga untuk saya dapat sedikit untung, sampai lah saya kumpulkan duit dari jualan tu untuk beli cloth diapers buat anak saya.

Begitu juga dengan bisnes shaklee. Ketika saya mula tahu yang saya memang perlu makan suppliment, sebab HB saya selalu rendah, tekanan darah rendah, saya selalu penat, slip disc, gastrik, menyusu dan teramat letih. Maka, saya perlu ada suppliment sendiri tapi saya nak dapat percuma.​

Rupanya, memang itulah modus operandi bisnes ni. Duit boleh dapat dari Shaklee sendiri untuk kita makan produk shaklee. Jika bisnes cloth diapers tu, saya perlu tinggikan harga jualan, berlainan pula dengan shaklee ni. Di Shaklee, kita tak perlu tinggikan harga jualan pun, tapi tetap kita boleh dapat cash rebate. Itu yang untungnya sebab pelanggan kita untung dapat harga murah, dan kita dalam masa yang sama pun, boleh dapat untung dapat cash rebate dari shaklee.

Kita boleh tentukan sendiri, berapa amaun yang kita suka untuk dapat

Dengan cash rebate ni, kita boleh guna produk shaklee dengan menggunakan duit shaklee sahaja. Tak perlu kita korek duit gaji atau tabung simpanan kita. ​

Lagi banyak cash rebate, lagi berbaloi. Sebab kita boleh buat macam-macam lagi dengan duit yang shaklee bagi. Sebab shaklee bagi cash rebate tu berupa duit cash yang dimasukkan ke dalam bank kita. Haaaa… tahu tahu, dapat duit. Best kan!!

TIDAK PERLU PEGANG STOK

Seperti yang saya sebut diatas. Ini adalah cash rebate tanpa kita membeli stok simpanan dan tanpa perlukan modal apa apa. Hanya apabila kita ada pelanggan yang mendapatkan produk shaklee melalui kita, shaklee akan bagi point yang akan dijadikan cash pada akhir bulan.

Jadi, terpulang kepada kita untuk menetapkan berapakah jumlah cash rebate yang kita perlukan. Semudah itu ​

Sebab itulah, ramai orang boleh dapat cash rebate dari shaklee ni. Kerana, semua peringkat dan golongan boleh buat. Tidak kira mereka itu surirumah mahupun yang sudah bekerja.

PELAJAR GUNA CASH REBATE UNTUK BAYAR YURAN PENGAJIAN

Seperti yang saya maklumkan, cash rebate yang shaklee bagi, tidak tertakluk untuk membeli produk shaklee sahaja. Malah, kita boleh gunakan kemana saja kita perlukan. ​

Sebagai contoh, Erina Nazirah dari sabah ini.

Alhamdulillah. Komitmen kita memang setiap bulan sentiasa ada. Dan jika kita boleh dapat extra duit masuk dari shaklee, insha allah boleh membantu menampung belanja yang diperlukan.​

Seperti ini, beliau dapat RM 300, Insha allah ada bahagian bahagian belanja yang boleh diringankan

REPAIR KERETA

Sarah Hassan menerima bonus Shaklee setiap bulan. Dan ada satu bulan tu, beliau kemalangan dan keretanya kemek. Perlu direpair. Iya, semua kita ni, ada keperluan. Yang mana jika ada lebihan duit , kita lagi lega. Kan!

Semoga yang baik baik datang kepada kita dan keluarga kita. Jangan tunggu lama lama untuk jemput duit masuk dalam akaun kita.

DUIT KIRIMAN BUAT IBU

Seperti sorang ni, Hidayu Hasmi, seorang surirumah tiada gaji dari pekerjaan, tetapi dia dapat cash rebate dari shaklee dan dia bagi duit kepada ibunya di kampung. Semoga bertambah berganda rezekinya nanti. Aminnn

Alhamdulillah. Banyak lagi yang telah dibuat dengan duit rebate yang shaklee bagi dan sediakan ini. Kalau anda juga perlukan extra income begini, jom lah saya guide buat shaklee dan dapat income macam mereka ni.

Jangan lupa wasap je saya ye Nini Nisrin di link ni Wasap

Alhamdulillah, shaklee bayar kos umrah ni l. Percuma saja kita kesana.TRIP VVIP. Bermula dengan dapat cash rebate

NextlevelBlogging

Shakleetriumph2023

shakleethrive2023

SetRahmahShaklee2023

Insentif Shaklee BONUS 2023

SAYA NAK RUMAH SENDIRI

Dan Alhamdulillah, Allah hadirkan rumah cash tanpa hutang melalui bisnes shaklee.

Jujurnya, saya seorang yang tidak suka kepada hutang. Dari saya kecil, saya dibesarkan oleh ibu tunggal sekadar yang mampu. Rumah dibina kecik saja di tanah nenek, dan kami duduk dirumah tu bersama mak, Mak buat kuih, dan ada pergi ke kedai jahit, ambil upah jahit, tapi menjahit di kedai jahit orang.

Kami pun makan ala kadar saja seharian. Biasanya hanya berkuahkan budu atau kicap saja.

Selepas saya berkahwin, baru saya faham tentang komitmen rumah sewa, kereta dan sebagainya. Sebab waktu saya kecil, mak saya tak ada hutang. Kereta tak ada, motor tak ada. Hanya ada basikal. Elektrik dirumah pun kadang-kadang ada. tapi Kebanyakan masa bergelap juga sebab tak bayar elektrik.

Kalau sekarang ni, mungkin sangat berat jika kita tiada rumah sendiri. Sebab komitmen sewa bukannya sikit, dan risiko orang nak ambil balik rumah pun tetap tinggi. Kita akan hidup dalam keadaan tidak tenang. Asyik risau. Kan?

Jadi, saya meletakkan target, nak ada rumah sendiri yang bukannya rumah hutang. Nak tak nak, memang kena kumpulkan duit tunai.

MACAM MANA NAK DAPAT RUMAH CASH?

Saya anggarkan rumah yang saya nak buat tu dalam RM 200 000. Ini anggaran awal saya saja. Jadinya, saya kena menyimpan. Saya mula buat Shaklee pada tahun 2012. Dan setahun kemudian, pendapatan saya meningkat menghampiri 5 angka sebulan.

Saya dan suami rancang dan meletakkan target untuk menyimpan anggaran RM 3000 sebulan. Alhamdulillah. selepas 36 bulan kemudian , simpanan itu sudah cukup RM 150 000. (Ini hanyalah ilustrasi penceritaan saja, hakikat sebenar bukannya RM 3000 sebulan, kerana amaun sebenar adalah berubah ubah)

Dengan RM 150 000 yang sudah ada, saya terus panggil kontraktor, untuk design rumah dan terus memulakan projek. Maka, projek itu bermula pada hujung tahun 2015.

Namun, rumah itu rupanya hanya siap sehingga dinding, tanpa bumbung kerana jumlah duit sebanyak RM 150 000 memang tidak mencukupi. Dan kami juga hadapi kes tukang rumah buat hal, tukang lari, duit habis, tapi projek perlahan. Jadilah sebagai satu pengalaman buat kami. Maka, anggaran baru kami perlu tambah dalam RM 200 000 lagi.

Tidak dapat tidak, proses mencari duit untuk mencukupkan lagi RM 200 000 itu kembali bermula. Kerana simpanan kami sebelum ni sudah habis. Alhamdulillah, Shaklee banyak insentif shaklee malaysia membantu kita untuk dapat pendapatan.

Antara insentif yang terbaik adalah ‘BONUS KEPIMPINAN’ dan BONUS KERETA. Kedua-dua ini sangat memberi kesan kepada punca pengumpulan kami berjaya. Apakah itu bonus kepimpinan dan bonus kereta?

BONUS KEPIMPINAN, BONUS KERETA

Ramai sebenarnya yang salah anggap dengan shaklee. Mereka merasakan , jika kita berniaga shaklee, ia adalah bisnes yang akan mengkayakan orang atas, serta menindas orang bawah. Itulah kesilapan yang sering dimomokkan oleh orang lain.

Walhal bisnes Shaklee sangat adil dan memberi peluang kepada semua orang untuk naik ke atas tanpa menjatuhkan dan menindas orang lain. Bisnes Shaklee juga boleh dijalankan oleh semua golongan, termasuk yang tiada modal pada awal awal memulakan bisnes. Hanya yuran RM 35 ataupun boleh juga menjadi ahli secara percuma, memang teramat memudahkan semua orang.

Sebagai contoh: Ini adalah downline saya sendiri.

Dari kiri: Marsitah (guru) , Zaimah (guru),
Noriah (Surirumah)

Dalam masa yang sama, saya juga seorang downline kepada upline saya. Dan Alhamdulillah memang banyak dah yang saya terima dari Shaklee asbab Upline saya ajak menyertai bisnes ini. Alhamdulillah

Jika kita tengok kes founder yang menindas ejennya , iaitu HQ nya sendiri turut mempromosikan barang kepada pembeli dengan menurunkan harga yang tak masuk akal, sehingga stokis dan ejennya tidak mampu untuk bertahan kerana mereka ambil stok dengan HQ lebih tinggi harga berbanding harga jualan HQ kepada pembeli. Ini sangat menindas.

Tapi, HQ shaklee bukan begitu. HQ Shaklee hanya menyediakan produk, dan HQ tidak menjual kepada pembeli lain kecuali yang berdaftar ahli sahaja. Setiap ahli Shaklee membeli barang dengan harga yang sama , tidak kira pangkat apa. Dan setiap ahli Shaklee semuanya boleh berusaha untuk dapatkan bonus Shaklee walaupun tanpa mengambil stok barang untuk dibeli dan disimpan.

Lagi ramai yang kita bantu untuk dapat bonus besar dalam Shaklee, lagi banyak shaklee akan bagi penghargaan kepada kita.

Memang teruja sangat, Sebab Shaklee nak kita bantu ramai orang untuk dapat pendapatan.

Contoh bonus kepimpinan seorang leader shaklee.

KEGUNAAN BONUS SHAKLEE

Apabila kita mempunyai pendapatan yang lebih, maka berbagai perkara lain kita boleh selesaikan, dengan izin Allah. Seperti seorang downline saya, dia bina pagar rumah menggunakan duit bonus shaklee sahaja.

Ada leader kami yang gunakan duit bonus untuk bayar PTPTN sehingga selesai

Ada juga yang buat simpanan public gold guna bonus shaklee.

fb: Erina Nazirah (Sabah)

Dan kegunaan bonus shaklee juga digunakan sewaktu raya, bayar pengasuh anak, simpanan SSPN anak anak, balik kampung, bayar medical card, beri hadiah untuk ibu bapa, bayar yuran sekolah anak, tuisyen, bercuti, beli barang kemas, dan sebagainya.

Ia, duit bukan segalanya, cuma setiap nilai kebiasaannya datang bersama komitmen duit. Sebagai contoh untuk balik kampung dengan pantas naik flight, juga kena ada duit extra yang banyak supaya tak terjejas pendapatan hakiki kita.

Shaklee juga menawarkan UMRAH TRIP PERCUMA

Shaklee beri semua ni percuma.

Trip percuma merangkumi, tiket pergi dan balik, makanan, penginapan hotel vip, train madinah ke mekah, kain ihram, telekung, luggage.

Dan kita boleh bawa bersama sama, suami, isteri, anak, ibu ayah. Jadi kita boleh pergi umrah dengan tajaan shaklee. Alhamdulillah.

Insha allah tarikh nya 4 mei hingga 11 mei 2023.

Itu sahaja dulu untuk kali ini. Moga bermanfaat buat anda. Jika ada yang berminat untuk buat shaklee bersama sama saya, hanya klik link wasap ini ya

NAK BUAT SHAKLEE

Homestay ni pun muncul dengan bonus shaklee. Siapa yang datang kota bharu, boleh la menginap. Homestay Kota Bharu. Fully Aircond.

DUIT RAYA AWAL SHAKLEE

Shaklee bagi duit raya awal april 2023 ni.

Pejam celik pejam celik, Alhamdulillah, Allah bagi kita peluang lagi untuk terus bernyawa.

11 mac 2023, kami bertolak dari Kelantan menuju Perlis, melalui jalan thailand. Dan Balik Kelantan Melalui Jalan Siam Juga nanti insha allah.

3 sebab orang perlis dan kelantan guna jalan siam untuk ke kelantan dan perlis

  • Beza Jarak lebih 100 KM
  • Keadaan jalan yang sangat baik
  • Jimat minyak

Keadaan jalan Siam-Malaysia

Kami biasanya melalui Takbai sebab memang kampung kami di Tumpat. Kami hanya perlu melintasi jalan air dari Pengkalan kubor Tumpat Kelantan untuk sampai ke Takbai. Naik Feri. Tambang RM 7 je.

Jam 12 di Border, Jam 3.40 dah sampai Perlis. Dalam 4 jam saja. Sebab jalannya best sangat. Hari tu rezeki boleh tengok diorang buat jalan. Rupanya memang buat macam highway tu, konkrit dulu base jalan

Diorang buat konkrit dulu bawah dia. Baru diorang turap tar.
Jalan cun sangat! Lorong pun besar, dan lurus saja. ada pembahagi jalan yang berjarak besar. Selamat insha allah.

Faktor ni la yang buat jimat minyak, dan pemanduan yang lebih tenang. Anak anak dalam kereta pun senang, tak pening kepala.

Duit raya awal Shaklee

Dah sampai Perlis kedah ni, kami jalan jalan jumpa rakan surirumah bisnes di sini. Shaklee Sungai Petani , Shaklee Yan Shaklee Kodiang, Shaklee Perlis. Shaklee arau (hasma husin) Shaklee kangar (Nadia Yahya)

Mereka ni semua bersama sama fulltime buat shaklee sama sama kami

Shaklee Sungai Petani Shikin zali (019-631 3146)
dan Elly (011-5970 2251)

Shaklee Kodiang (Hafiz dan jun 017-7523084)
Shaklee Perlis (Noriah 019-3039690)
Shaklee Arau (Hasma 013-3134365)
Shaklee Kangar (Nadia 013-4886961)

Kejutan bonus awal

Shaklee biasanya akan bayar bonus kepada ejen nya pada tarikh 14 haribulan setiap bulan.

Tapi, bulan Mac ni, shaklee masukkan awal. 13 mac dah masuk. Alhamdulillah. Ada pendapatan kedua tanpa modal dari shaklee untuk kegunaan duit raya dan masuk sekolah 2023. Begitu juga April nanti, insha allah pasti mungkin lebih awal bayaran bonusnya.

Tambahan income RM 500 sebulan , banyak membantu untuk menyelesaikan banyak perkara.

  • Raya tahun 2023 bulan april.
  • Kos yuran masuk sekolah 2023, perbelanjaan.
  • Peningkatan kos sara hidup
  • Kenaikan harga barang
  • Hutang perumahan semakin naik OPR. Dan membebankan
  • Belanjawan keluarga makin defisit dan menyusut

Insha allah, kita usaha bantu kerja dari rumah atau buat secara partime jika kita ada kerjaya hakiki atau boleh juga jika kita masih belajar untuk dapatkan income tambahan sebagai pelajar.

Antara bonus awal ejen shaklee
Ramai terkejut , shaklee ada ni Pencen. Marilah kita sama sama buat

shakleekotabharu #pengedarshakleekotabharu #shakleekelantan, #blogmegashaklee #shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #shaklee2023, #shakleekotabharu #pengedarshakleekotabharu #shakleekelantan #Shaklee2023 #blogmegashaklee #shakleethrive2023 #shakleethriumph2023,

9 Sebab Kenapa community shaklee sangat best

9 Sebab Kenapa community shaklee sangat best

Sebagai seorang surirumah, saya memang tiada sangat kawan yang boleh berbual. Saya dan suami asalnya PJJ (perlis dan kelantan). Perit PJJ ni kan. Yang PJJ tahulah macam mana

Akhirnya saya berhenti kerja dan ikut suami saya tinggal di kuaters Politeknik arau, Perlis.

Kat situ rata ratanya isteri juga bekerja, dan kebanyakan juga tak berapa mengenali. Biasalah kan kuaters ni.

Jadi, kawan kawan saya hanyalah anak anak dan warganet FACEBOOK.

Sehinggalah saya jumpa bisnes shaklee yang mengumpulkan kawan kawan setempat dan juga seluruh negara.

1. Sama vibes

Walaupun tak mengenali sangat, tapi disebabkan sama vibes iaitu suka untuk sihat, aktiviti aktiviti sihat dan selalu berbual di alam maya, akhirnya kita menjadi rapat dan selalu berbual berbincang.

2. Pelbagai latar belakang

Dalam team community shaklee sangat best ni, kita berkawan dengan pelbagai latar belakang. Ada surirumah, ada yang cikgu, doktor, pharmacist, pensyarah, ustazah, engineer dan banyak lagi. Rasanya mereka sangat tinggi kedudukan tapi, boleh sama sama berbual tentang life dan kesihatan sama sama.

3. Ada team support

Kebanyakan kami bertemu di alam maya, dalam kelas. Sebab kelas kelas support yang upline sediakan tu memang teramat membantu kita semua. Poster poster pun kita sama sama kongsikan. Kelas bukannya hanya kelas marketing, tapi ada usrah , ada kelas dari doktor juge. Kita baru saja kelas dengan Dr Redza Benjamin. Kenal Dr Redza?

4. Shaklee ada pelbagai generasi

Seperti yang ramai orang sedia maklum, shaklee diasaskan oleh seorang doktor chiropractic dan bermula 1956 shaklee dipasarkan. Dan generasi shaklee sudah pun ada yang 60 tahun guna shaklee.

Haji roslan sudah 34 tahun dengan Shaklee.
Ini generasi baru – Semua ini master dibawah haji roslan , termasuk kami. Gathering bersama atok shaklee

5. Trusted brand

Shaklee memenuhi hati rakyat Malaysia dan sudah well known. Sebut sahaja Shaklee, orang sudah tahu shaklee ini brand suppliment yang bagus dan sangat stabil. Kerana itulah shaklee memenangi award trusted brand 2 tahun berturut turut

Shaklee Trusted Brand

6. CEO shaklee sangat aware dengan semua ejen shaklee.

Setiap kali shaklee malaysia mengadakan perjumpaan, mesti ada chit chat dengan CEO shaklee. Dan Agen shaklee di Malaysia dijemput untuk kerumah ladangnya. Teruja masing masing dapat hadiah Vivix 2 botol

7. Produk shaklee sangat PROVEN

Community shaklee sangat best sebab semua kami menggunakan shaklee , bukannya hanya menjual. Dan kami guna shaklee bukan setahun dua. Ada yang cecah 34 tahun, dan kami sendiri pun sudah hampir 12 tahun.

Ada Doktor Pakar Bius telah membuat ujikaji terhadap sekumpulan hampir 100 orang yang menggunakan shaklee lebih 15 tahun. Result checkup nya teramat memberangsangkan.

8. Marketing yang disupport oleh company

Shaklee menyediakan website yang mudah klik dan sangat membantu community shaklee untuk menyebarkannya kepada ramai orang.

Website di hujung jari ini, bersifat on the go. Mudah digunakan.

9. Produk yang mampu milik

Saya sebagai surirumah mempunyai peluang untuk menggunkan produk shaklee dengan menjadi ejen untuk mendapat cash bonus. Dengan cash yang shaklee bagi, kami mampu menyediakan produk terbaik ini untuk diri sendiri. Bermula dengan Vitamin c yang bernilai Hanya 50sen sebiji, sangat mampu milik untuk kesihatan berpanjangan. Jika nak makan buah oren untuk nutrisi yang sama seperti vitamin c, anda perlu makan 7 biji oren yang menelan belanja hampir RM 15 .

Alhamdulillah , community shaklee sentiasa menerima dan mengalukan orang baru. Sehingga sekarang ada yang berumur 19 tahun sudah mula bershaklee

generasi baru

Marilah sama sama kita membangunkan kesihatan diri dan kewangan bersama shaklee. Dimana saja anda berada dan siapapun anda

http://www.wasap.my/60145068306/joinshakleecommunity

jom wasap saya ya!!!

Bisnes hujung jari

Dulu masa saya mula start bisnes kan. Bonus saya RM31.35 saja. Ada orang tanya saya, “berbaloi ke buat bisnes shaklee? Bonus Rm31.35 saja tu “. Saya stay. Dan stay. Lepas tu naik RM3314. Tu je nak cerita. Bisnes Shaklee bisnes paling mudah bagi saya.

 

Dari segi masa pulak, bisnes shaklee boleh di laksanakan oleh :

🎀 Surirumah

🎀 Pelajar

🎀 Pekerja part time

🎀 Penganggur

🎀 Mak-mak umur 50 tahun ke atas

🎀 Lelaki yang nak improve kewangan

🎀 Orang bekerja dan belajar di luar negara

 

Semua pun boleh join bisnes Shaklee, sebab dia sesuai untuk semua peringkat. Kita hanya perlu kongsikan kebaikan produk yang memang terbukti berkesan dan selamat.

Slide2

 

Kenapa mudahnya buat bisnes Shaklee?

 

TAK PERLU TENTUKAN PRODUK

Berapa ramai founder yang stress tertekan dengan pemilihan produk mengikut kos yang mampu. Biasanya memerlukan modal untuk memilih dan menentukan produk, dan juga produk yang kita pilih tu, adakah selamat untuk long term? Kajian kita kena buat, dan itu juga kos. Jadi, dengan Shaklee, kita tak perlu fikir tentang:

– Penentuan produk

– Kos menaik taraf inovasi produk.

– Kos nak membaik pulih barang sedia ada

– Kos monitor keadaan yang diluar kawal

– Kos ulang alik mencari sample

– Kos packaging

– Kos berkaitan dengan perundangan

– Dan lain lain.

 

Nampak simple saja kan, tapi sangat memakan masa. Kita yang nak berniaga dari rumah, pilihlah Shaklee untuk memudahkan. Syarikat sendiri yang akan uruskan hal-hal berkaitan produk. Kita tak perlu fikir apa-apa

 

Bijaksihat Legacy014-506 8306

TAK PERLU MODAL

Untuk bisnes lain, modal bukan hanya pada pengeluran barang, tapi juga gaji, kos overhead, kos penggunaan kenderaan, kos masa, kos kajian dan segala bentuk kos lain yang akan terlibat secara tak langsung.

.

Tapi, dengan bisnes Shaklee ni, kita tak perlu ada modal yang banyak. Hanya bayaran keahlian saja, tu pun hanya RM78.90 yang mana kita akan diberi buku produk dan sistem percuma. Ada juga tawaran untuk join ahli secara percuma. Jadi, dengan jumlah nila begini, ia bukan suatu angka yang besar. Ia masih dikira dalam jumlah yang rendah.

.

TAK PERLU STOK BARANG

Bisnes Shaklee tak perlu kita stok barang banyak-banyak. Kenapa tau? Sebab, HQ Shaklee ni sangat bagus. Kita nak order barang berharga RM3.50 pun shaklee boleh pos dari HQ. Tiada minimum belian dalam 1 resit. Mudah dan sangat mudah pada orang baru join. Sebab, bila customer nak je, terus klik-klik, order.

.

Kita tak perlu berurusan dengan pihak ketiga pun untuk uruskan order kita. Kita boleh guna sistem kita sendiri yang Shaklee bagi secara percuma selepas kita daftar ahli. Best !! Dalam tu ada banyak info.

 

TAK PERLU TUBUHKAN SYARIKAT

Dalam shaklee, kita akan ada payslip, yang sangat jelas. Diperincikan sampai kan bank pun terima jika ejen nak buat loan rumah, loan tanah, dengan bank. Kita surirumah, mana ada slip apa apa untuk belian aset. Kan. So dengan Shaklee, kita boleh gunakan. Bila income di atas RM3000 sebulan. Itu biasa saja , mudah dan ramai sudah berjaya dapat. Bayangkan kita boleh beli rumah dengan income sendiri tanpa ada syarikat yg kita tubuhkan. Hanya dengan menjadi ahli Shaklee dan berbisnes dengan Shaklee.

 

“Saya misi, dengan gaji saya, hanya boleh beli rumah kos rendah saja di Penang ni. Tapi, lepas buat shaklee…rank up supervisor saya lepas car bonus…syukur sangat.

Tapi kan…saya tak beli kereta…sebab saya dah ada kereta walau bukan kereta idaman…tahu saya buat apa…saya beli rumahRUMAH PERTAMA”

 

kartini
FB : Kartini Dahalan

 

TAK PERLU PREMIS

Bila ada premis, mestilah kos meningkat dengan sewa, dengan kos eletrik, air, staf dan lain-lain. Tapi, bisnes Shaklee ni bisnes hujung jari. Duduk dimana saja pun boleh uruskan order.

Bercuti, pergi belajar luar negara, duduk dalam kelas, baru bangun tido, pun semua boleh order direct dari website. Ataupun boleh juga call atau whatsaps. Sangat mudah. Serius. Dan packaging Shaklee pulak bukan cikai punya. Diorang pack penuh teliti, berkotak. Supaya terjaga kualiti dan tak rosak.

“Tgh contraction smlm cust bank in duit 😂, Nasib baik mudah urus order. Terus pos pada customer. Kita duduk di katil wad. Mudahnya bisnes Shaklee ni.”- Syiera Rahim

 

Apa je yang kita kena buat?

 

✅ Belajar marketing .

  • Ini akan belajar total dari group dan dari Shaklee sendiri. Kita akan belajar banyak. Dalam group kami, ada kelas kelas marketing yang boleh digunakan untuk buat bisnes.

 

Ada banyak lagi kelas . So, jom Join. wasap http://www.wasap.my/60145068306

Hutang selesai dengan bisnes

Dulu, rakan saya ni ada bisnes lain. Tapi dia cakap

“TIGA BISNES SAYA TU TAK SAMA DENGAN BISNES SHAKLEE NAN SATU

Ini saya nak share kisah Shaklee ahli bisnes saya, Fazlina Samsuddin.

 

0AAF467E-9B17-4459-A808-19D9B98B174C
Ejen di Alor Star Kedah, pemegang award Car Bonus Shaklee, trip international percuma.

Kak.Lin ni lembut orangnya tapi sangat teguh dengan impiannya. Masa saya terkebil-kebil dok buat blog untuk sharing Shaklee, Lin dah lama dah jadi blogger tegar untuk bisnes dia. Dah banyak pun jana income dengan blog.

Bisnes Kak Lin dulu, bukan calang-calang jugak, tapi kenapa dia akhirnya jatuh hati dengan bisnes Shaklee? Jom kita baca :

“Saya Fazlina , seorang peniaga internet tegar sejak zaman di kampus lagi. Selepas berkahwin, saya memilih untuk jadi WAHM – Work At Home Mum.

BAGAIMANA saya bertemu dengan Shaklee?
Sebenarnya panjang kisahnya..tapi saya cuba ringkaskan.

 

ANAK ADA MASALAH TAK SELERA MAKAN

Sebelum ni saya buat 3 bisnes dalam satu masa. Pada awalnya saya cuba Shaklee untuk masalah anak sulung. Fawwaz tak nak makan sampai cengkung mata dan kurus badan. Hanya susu botol je yang dia nak minum. Umur Fawwaz masa tu 3 tahun.

Ibu mana yang tak risau bila tengok anak sedemikian rupa. Alhamdulillah dari situ kenal Meal Shakes.

ms

Lepas beberapa kali minum, Fawwaz dah mula bukak mulut bila disuap nasi. Memang bergenang la air mata tengok. Rasa syukur sangat. Lepas tu saya pun daftar jadi ahli. Tapi masa tu sekadar untuk makan sendiri je.

Lepas 2 tin Meal Shakes. Saya tak dapat beli dah sebab masa tu komitmen untuk tambah duit untuk kos bisnes saya. Mujurlah walaupun dah stop Meal Shakes, selera makan Fawaz tetap ok.

 

Lepas tu , saya cuba pulak Set Berpantang Shaklee.

1824AEAB-D2EE-4D31-9744-B1F6FD526D96

Subhanallah, memang rasa sangat beza dgn pngalaman bersalin sebelum ni. Bertenaga, luka cepat sembuh dan paling best takde dah sembelit cam sebelum ni. Excited betul citer kat kawan-kawan.

 

TERJEBAK DGN SHAKLEE
Selepas melahirkan anak yang ketiga. Saya diuji dengan masalah modal dan manpower untuk uruskan ketiga-tiga bisnes serentak. Bila ada tiga orang anak yang jarak rapat-rapat ni, diri sendiri sampai tak terurus sebab priority pada keluarga dan bisnes.

Sampai lah satu hari masa pergi Program Magic Aura, saya tergoda dengan sharing Master Farihah topik “Berpencen dengan Shaklee”. Menarik betul marketing plan Shaklee ni.Why not give a try kan? Lagipun dah alang2, saya dah rasa keberkesanan produk ni.

Bermula dari situ lah episodnya > “Aku Seorang Pengedar Shaklee”

 

IMPIAN NAK HABISKAN LOAN PENGAJIAN MARA

Spark plug yang buatkan saya cabar diri untuk rank up Supervisor ialah nak habiskan loan pengajian MARA. Kalau boleh tak nak fikir dah pasal loan loan ni. Tak tenang hidup bila ada hutang yang tak selesai ni.

 

KERETA SELALU MERAGAM

Baru je naik Supervisor, tengok sideline citer pasal car bonus. Saya wat tak tau je masa tu. Sampai lah satu hari, kereta kami selalu meragam. Pengalaman kereta broke down kat highway merupakan spark plug untuk saya cabar diri untuk aim car bonus pulak. Alhandulillah..Allah izinkan saya capai car bonus serentak rank up Senior Supervisor.

Dan tak lama lepastu , rezeki saya rank up Coordinator plak.

096D20C4-8F2B-41AA-934E-66DFCB8CB9C0

APA YANG SAYA DAPAT DALAM BISNES SHAKLEE

💝Saya dapat settlekan yuran pengajian Mara saya selepas setahun berbisnes shaklee. Legaa sangat!

💝Saya dapat berikan mak abah elaun bulanan tanpa gagal dan supply supplement shaklee kat keluarga

💝Saya dapat bawa suami dan anak pergi bercuti. Suatu masa dahulu ianya benda yang mustahil bagi kami.

💝 Trip shaklee yang best percuma.

💝 Income 4 angka yang stabil.

 

 

BISNES NI SANGAT BEST SEBAB:

✅ Tak perlukan modal besar.

✅ Boleh dijalankan kat mana mana je kita pergi asalkan ada internet.

✅ Seronok bila dapat bantu orang upgrade kesihatan dan ekonomi orang lain.

 

Nasihat Fazlina, utamakan misi untuk bantu orang sihat dan diri sendiri sihat. Semua cabaran ,sindiran sinis orang tu akan jadi ibarat kuman di seberang laut je.

SURIRUMAH PJJ bisnes 4 angka

 

9A5B63EA-687E-4F50-8CB7-DECF606B2F46

Ini leader hebat dalam bijaksihat. Namanya Syafa dari Kuantan.

Beliau mula pjj dengan suami sudah hampir 5 tahun. PJJ jauh merentasi laut china selatan.

 

Pada awalnya, syafa buat keputusan jual baju baby n kanak-kanak. Pengalaman pergi kenanga wholesale masa tu, ingat lagi bawa 2 orang anak kecik. Sangat mencabar. nak cari kenangan wholesale tu pun puas juga satu hal 😂. Kemudian disebabkan peritnya menerjah gudang baju tu, beliau tekad nak buat shaklee ni. Sebab Nampak leader shaklee tunjuk surat umrah shaklee… FREE SPONSOR BY SHAKLEE..

 

Syafa pernah cerita, dulu saya seorang yang kurang keyakinan diri, ye la selepas behenti kerja, just duduk rumah je kan.. orang pun selalu tanya, tak nak kerja ke… ada degree, tapi tak kerja” “Dulu juga saya seorang yang banyak bergantung kepada suami. Semua benda pun akan diharapkan suami  yang buat. ”

Tapi selepas PJJ, masa tu dah bergiat sangat aktif dalam shaklee, semua kerja tu dia perlu settlekan sendiri, samada boleh atau tak, Memang kena bagi boleh juga dan dia akan tetap teruskan kerja ni.

tambahan lagi, lepas beberapa tahun tu anak dah masuk 3 orang dengan anak no. 1 dah masuk sekolah. Dan masuk tahun ni 2 orang sekolah.. 6 kali ulang alik hantar n ambik mereka ke sekolah dari trip sk hingga kafa ptg.

Awal awal tu, memang sangat penat bagi syafa untuk berkejar. Terutama pagi dan malam. Nak uruskan anak lagi, dengan pelajaran dia, mengaji, dan masa yang sama buat biz.

 

BAGAIMANA SYAFA JAGA MASANYA YANG PACK TU?

✅ Kena plan

“mlm sebelum tido saya dah plan.. esok hari apa kerja yang kena buat. Buat list dan pagi tu selepas settle anak sekolah baru sy settlekan packing barang utk pos n cod.

Biasa tengahari sebelum ambik anak sekolah saya akan settlekan pos semua barang customer..dan incase kalau x sempat biasanya sy akan pergi petang selepas hantar anak ke kafa.

 

✅ COD BARANG

– Utk cod ni pun kena pandai adjust masa dengan Customer, dan biasanya memang saya akan heret sekali anak saya pergi pejabat pos / cod barang. Kalau kena time cuti sek, 3 orang anak tu angkut sekali bawa barang hantar pada customer.

 

NASIHAT SYAFA

“Anak bukan la alasan kita untuk stop semua, tapi anak-anak la sebagai penguat untuk terus melangkah jauh lagi dengan shaklee.. masa mula-mula dulu memang rasa kekok dan tercabar sikit. Anak tangan kanan, handphone tangan kiri.. sorang lagi naik belakang, tapi lama lama, Alhamdulillah dah biasa..

 

Kita kena pandai bahagi masa, sibuk-sibuk pun kita dengan biz semua, jangan abaikan mereka. Kena juga spend masa kat diorg sama.. saya biasa waktu petang saya akan tinggalkan sekejap handphone Layan mereka main kat luar semua.

 

Alhamdulillah sebenarnya bila sy fikir semula…memang ade hikmahnya pjj ni.

✅ Allah nak bagi sy ni jangan terlalu 200% bergantung harap semuanya pada suami. Kena belajar juga semua-semua ni sendiri.

 

Alhamdulillah syafa sekarang ni bukan yang dulu.. sejak bershaklee ni saya lebih berkeyakinan nak jumpa orang, nak pos barang.

Banyak yang saya belajar dan dapat dari join shaklee ni. Bukan hanya buat income semata2.

 

Doakan la tahun ni last kami pjj 😍 setakat tu sahaja perkongsian saya.. moga dpt beri manfaat buat semua.